1. Q1. What is Bestpricebid ?
top

Ans. A unique online Bidding Portal where you can have a wide-range of Branded & Brand new products facilitated to you at discounted rates i.e. less than 10 % of their Maximum Retail Price (MRP). All the biddings shall commence from a value of just 10 paisa. Always available for pick are a whole lot of items which you had always fancied of possessing but found them to be too expensive. But with Bestpricebid it will never be that as Bestpricebid shall facilitate you to buy the items from the concerned sellers at less than 10 % of their MRP. “Happy Bidding” 


2. Q2. How does “Bestpricebid” works ?
top

Ans . Step1     On filling the joining form you get a unique user id & password. Using this unique user id & password you enter the site. On entering the site you shall get 3 options :       Account statement : By clicking on this you can see your complete ledger.   Repurchase : Clicking on this you can purchase bids.   Bidding : Clicking this will take you the wonderful world of bidding.     You select a product from a host of products available for pick at that moment & start bidding by entering your Bid. Bid for each product will close between 0 to 10% of MRP Each product will have a prefixed bid ticker, but generally it will be as per slab given below: Step 2     Product     Bid Ticker Bid Consumed   With MRP up to Rs.50000   10 p  01   With MRP between Rs.50000 to Rs.1.00 Lac 20 p 02   With MRP between Rs.1.00 Lacs to Rs.10.00 Lacs. 50p 05   With MRP above Rs.10.00 Lacs   Rs.1.00 10   Step 3   Who so ever hits the bidding limit first, which will be prefixed by BPS and will be anywhere between 0 to 10% of the product’s MRP, will be the lucky winner of that bid.                                                                                         “IT IS SO SIMPLE”                                                                                    Start bidding & keep winning!


3. Q3. How I start bidding ?
top

Ans. Login to your Account and just click on the “Bidding” button to place your bids. The Bid you place will be the highest Bid at that moment


4. Q4. Do I need to be near/ have a computer & Internet for bidding ?
top

Ans. No, you can use your friend ‘BidFriend’ to help you when you are away from/don’t  have the computer and internet but still want to participate in the bidding of your favourite product. All you have to do is set on your ‘BidFriend’ for a price range, min & max price and the number of bids you want to place. BidFriend will place bids automatically for you.     After placing the first Bid for you, your ‘BidFriend’ will place bids on your behalf at preset price intervals or at random if don’t set any price interval, for a number of times you have selected or till the bidding closes, whichever is earlier. You win the Bidding if your Bid matches the highest bid price set for that product. The Bids that weren’t used in the Bidding by “BidFriend” will be credited back in your Bestpricebid Account after you win.


5. Q5. Is company duly registered ?
top

Ans. Yes company is duly registered with registration of companies. 


6. Q6. I closed a bid what next ?
top

 Ans.On being successful bidder by bidding on the closing bid, the Bestpricebid team shall contact you and shall deliver to you the coupons for the product on which the bid is closed and earned by you as a successful bidder. On delivery of the coupons, the winner shall choose the nearest seller from the available list of sellers and contact the chosen seller. You are required to pay to the chosen seller, directly at the time of handing over the coupons, the amount at which the bid is closed towards discounted purchase price which shall be received by the chosen seller against the product. In return, you take the delivery of the product either by hand on the spot or inform the seller to deliver the same at the address mentioned in your application form which you submitted at the time of joining Bestpricebid. The Seller shall deliver to you, the product within reasonable time at the said address, however subject to the availability of stock at the time of submission of coupons and closing bid amount, which shall be verified by you either over the phone or personally. The contract of sale and purchase of the products shall be exclusively between the successful bidder and the seller of the products. Bestpricebid itself is not a seller. Any warranties, after sales service etc. in respect of the product shall only be provided by the concerned seller as per its standard policies which come alongwith the product. The role of Bestpricebid is confined to providing coupons for subsidizing the price of the product to be sold to you by the seller.   Note: The displayed price is the price at which the Bidding is closed.


7. Q7. What is “Guarantee 10%”?
top

Ans.It is our GUARANTEE that closing price of any Bid will never be more than 10% of the MRP of the product, as Bestpricebid undertakes to pre-negotiate substantial discounts from various sellers or heavily cross subsidise the purchases by the successful bidders in all cases by way of independently paying financial subvention to the concerned sellers for making them agree to sell the goods to the successful bidders/ purchasers at prices not exceeding 10% of the MRP. 


8. Q8. Will Different products have different bid closing limits ?
top

Ans. Yes


9. Q9. Are the products being offered in our biddings Second - hand ?
top

 Ans.All displayed products on bestpricebid portal are Brand New and of Reputed Brands, the purchase of which is being facilitated to you directly from various sellers including general retail outlets, company owned retail showrooms, dealers, franchisees, factory outlets etc. 


10. Q10. Can people living abroad participate in biddings ?
top

Ans. Yes, but will have to provide an address with in India for delivery of coupons earned by them as successful bidders and such coupons can be presented at any convenient location provided in the list of sellers. 


11. Q11. Do the goods being offered in biddings have a warranty ?
top

Ans.Yes, since almost all of the products being facilitated are from reputed Brands and are directly delivered by Seller, the same would carry standard warranty which comes along with the product in the market from the manufacturer.


12. Q12. Can Bid once submitted be cancelled ?
top

Ans. No. 


13. Q13. Can I submit multiple bids for the same product ? .
top

Ans. There is no limit on the number of bids that can be placed.


14. Q14. What is “BidFriend”? How does it work ?
top

Ans. “BidFriend” is a Bestpricebid tool that can bid automatically on your behalf in case you are unavailable to bid on the Bestpricebid biddings in person. This “BidFriend” can be used by all registered users. “BidFriend” is extremely simple to use. Just follow these steps: Login to your Bestpricebid account Ensure that you have enough bids in your account Find the “BidFriend” button under the displayed product. Click on the displayed product you are interested in Bidding. Specify the price range within which the “BidFriend” has to make bids. Enter whether you want to bid randomly or at regular price intervals. Specify the maximum number of bids you want  to make. Finally click on the Start “BidFriend” button.   So now your friend “BidFriend” is ready to Bid for you. You can at any stage      edit “BidFriend” parameters.


15. Q15. How will I know if I am the successful bidder in the Bid ?
top

Ans. Your username will flash once the Bid is over.


16. Q16. How will I come to know if an auction has ended ?
top

Ans. The bid on such product will be displayed as closed bid. 


17. Q17. How can I repurchase Bids ?
top

Ans. Bids can either be purchased online or by way of Cheque/DD to company 


18. Q18. Is making on-line payment to Bestpricebid secure ?
top

Ans. Absolutely secure as verified by Thawte.


19. Q19. How long is the validity of the bids ?
top

Ans. 30 days from the date of purchase or as notified from time to time.  


20. Q20. Can unused Bid be redeemed ?
top

Ans. Bids you, once transfer to your bestpricebid account and which remain unused till the validity period can’t be redeemed. 


21. Q21. How can I pay for getting the displayed product at a discounted price from the concerned seller after I have earned in the biddings ?
top

Ans. By crediting the said amount in Seller’s account or by submitting to Seller, DD/Cheque payable in favour of the Seller. 


22. Q22. How long does it take for the product to be delivered ?
top

Ans.The Seller shall deliver the product 21 Days from date the payment of closing bid is handed over or credited in Seller’s account If our customers do not receive the product within 2 weeks of the payment, they should contact customer service at support@Bestpricebid.com


23. Q23. How much are the delivery charges of coupon ?
top

Ans. Its Free. 


24. Q24. What to do if the product I have received has some fault ?
top

Ans.Inform our team within 3 days of delivery of your product at support@Bestpricebid.com by providing complete detail. We will need to know the Product ID , Sellers details, and the serial number of the product as this information will help us to deal with your problem without delay.   Please don’t send the item back to us  without contacting us . If your product needs to be replaced, we will contact you and let you know. 


25. Q25. Is Bestpricebid a genuine bidding ?
top

Yes. Bestpricebid is completely genuine . All the displayed products offered on our site are Brand new and of Reputed Companies with proper billing. We charge a small amount of fee for each Bid. By using of this fee, we are able to cross subsidize the products, so that the successful bidders can buy them from the sellers at best of the prices. Bestpricebid’s ultimate goal is to provide our bid winners with the best deals and fulfil their dreams.


26. Q26. Is it legal ?
top

Ans.Yes, organizing biddings of our type is completely legal as Bestpricebid follows all the required government legislations. Our young and enthusiastic team is open about everything and shall be more than happy to address any questions from you. This has allowed us to provide an advertisement free platform and we simply never sell or rent any personal information about our esteemed customers to any third party. Bestpricebid is not a lottery and there is no element of chance in winning the bid at the biddings. We are able to keep the prices on our items so extremely low by allowing each bid to be higher than the previous bid by just 10 paisa and charging a small fee for each bid. 


27. Q27. Whom to contact for any query ?
top

Ans.Write to support@Bestpricebid.com  & you will receive a response immediately.


28. Q28. I just closed a bid. What’s next ?
top

Ans. BestPricebid Congratulates you. An automated e-mail with instructions about the payment process though our website will be sent to you.  Kindly make sure that the payment is made within 7 days of the end of the biddig. Your payment will be confirmed via e-mail and we will arrange to ship the item to you. Please contact us in case the item hasn’t not being delivered by the Seller to whom you presented your coupons as successful bidder arrived within 21of such presentation of coupons.


29. Q29. I can't place any bids / the site is running really slow / the counters aren't moving at all !
top

Ans.Try and avoid streaming or downloading large files. You could try and ensure that other computers aren’t using your bandwidth and so close all other network applications except your internet browser to avoid any connection problems while bidding on Bestpricebid.


30. Q30. How can I change my password ?
top

Ans. Choose option” Change password".


31. Q31. What if I forget my password ?
top

Ans. Choose the link “Forgot password?” An email with your password will be sent to you.